Pazartesi

Kahve


Geçiyorsunuz mutfağa, alıyorsunuz cezveyi, içine bir fincan soğuk su koyuyorsunuz, iki çay kaşığı da kahve (taze olması daha iyi), arzunuza göre de şeker atıyorsunuz. (1.5 kesme şeker orta şekerli bir kahve sunar size.) Sonra güzelce karıştırıp ocağa alıyorsunuz. Ateşi kısık olacak tabii. Misler gibi kokan kahveniz hafif hafif kaynayıp köpürmeye başlayınca cezveye alıyorsunuz. Ve höpürdeterek keyfinize bakıyorsunuz. Hele bir de benim gibi şanslıysanız, bulunmaz bir dosta, eşsiz bir arkadaşa sahipseniz; o kahvenin 40 değil 140 yıl hatırı olacağından emin olabilirsiniz. Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Afiyet şeker olsun. Hiçte zor değilmiş dimi :)

Eeee şimdi sırada ne var?
:)))))

turkuseven dedi ki...

Sıradakini bilmem de herhalde Fransız usulü portakallı Pekin ördeği yaparız yakında =)))